ZENGİNLİK BANKADA MİLYONLARI OLMAKTAN İBARET DEĞİL.

Bolluk bereket üzerinde çalışırken en büyük illüzyon ; zenginliğin ölçütü olarak birikimlerin, maddi gücün yani kısaca ne kadar paraya sahip oldunduğunun hesabı. Eğer ancak likit olarak güçlüyse kendini zengin olarak tanımlayan çok büyük bir grup var.

İşin derinlerine indikçe aslında zenginlik kavramını sadece parayla sınırlıyor olmak frekansınızı daraltıyor.

Zenginlik bankada milyonlara sahip olmaktan ibaret değil. Tabi ki para da zenginliğin için de ancak zenginlik eşittir para demek değil.

Para bir enerji. Hem de nötr bir enerji. Yani parayı çekebilmek için iyi, akıllı, kurnaz, çalışkan, kötü, aileden paralı olmak gibi bir şart yok.  Para enerjisiyle uyumluysanız paranın size gelmesi için bir şartı yok. Eğer siz bilinçli ya da bilinçaltı şartlar koymuyorsanız.

Yani babanızdan çocukken duyduğunuz bir cümle; çok çalışırsan paran olur, çok zengin olursun diyelim. Bu laflarla büyüyen bir çocuğun duyduğu bu cümlede iki alanda kodlanmış olması mümkün.

Birincisi çok param olunca zengin olabilirim, ikincisi de çok zengin olmam için çalışmam şart!! Para ve zenginliğe koyduğunuz şartlar, bu sınırlar çerçevesinde sahip olabileceklerinizin resmidir bu tablo.

Herkesin parayla bir ilişkisi vardır. Kimileri çok rahattır, kimileri cimridir, kimileri savruk.

Parayla olan ilişkinizi değerlendirmek istiyorsanız önce paraya karşı olan tutumunuza bakın derim. Örneğin vermek konusunda çekimser ancak almak konusunda çok talepkarsanız alma verme dengeniz bozuk olduğundan para alanınızın da dengesiz olması olağandır.

Şimdi gelelim zengin olmaya:

Kendinizi ne  kadar zengin hissediyorsanız?

Parayı bir kenara bırakıp cevaplayın.:

Ne kadar sağlıklısınız?

Dostlarınız, arkadaşlarınız, sevdikleriniz ve sevenlerinizden memnun musunuz?

Sizi mutlu eden bir işi mi yapıyorsunuz?

Dilediğiniz gibi huzurla nefes alıp verebiliyor musunuz yoksa sizi yoran bir zihinle idare etmeye mi çalışıyorsunuz?

Kaç hayaliniz var?

Hayallerinizin peşinde koşacak içsel enerji ve gücü kendinizde bulabiliyor musunuz?

Siz dolu dolu ben çok mutluyum diyebiliyor musunuz?

Bu evrene ne için geldiğinizi hiç düşündünüz mü?

Kimlere neler kattınız şuana kadar?

Yaşamı verdiklerinizin karşılığını aldığınız bir alanda deneyimliyor musunuz?

İşte bu soruların parayla alakası yok ama zenginlik kavramıyla var.

Bizlere öğretilenleri uyguluyoruz yaşamlarımızda. Annelerimiz babalarımız ve kollektif bilinç olarak genel toplumun düşüncelerinden sıyrılamıyoruz kimi zaman.

Ancak artık dönüşüm çağı başladı. Her şeyin enerjiden ibaret olduğu, gün geçtikçe bilinçlere yayılıyor.

Yukarıdaki sorular birebir çalışmalarda kişilerin yaşamlarına göre değişiklik göstersede genel olarak hepimize uygulanabilir.

İşte biri bana para dediğinde zenginlik dediğinde çıkış noktamız bu alanlar oluyor. Günün sonunda kendinizi gerçek anlamıyla zengin diye tanımlamak istiyorsanız, gerçekten öyle HİSSEDİN. Bankada ne kadar paranızın olduğu sizin diğer alanlarınızdaki zengliğinizi belirleyemez.

Ve her şey gibi para enerjisi de kendini dolu hisseden, mutlu, yeterli hisseden kişilere çok daha rahat akıyor. Benzer benzerini çeker sistemi çalışıyor, siz alanınızda her anlamda bolluk bereketi çoğalttıkça paranın size akması için alan açmış olursunuz.

Bu yazıyı okuduğunuza göre bu alanı açma konusundaki niyetinize cevap veriliyor.

Gerçek zenginliği yaşamanız ve tadını çıkarmanız dileğiyle.

Demet Dernek

İzmir/ Temmuz