Blog

HERKES YOGA ÖĞRENEBİLİR: ONLINE YOGA EĞİTİMENLİK EĞİTİMİ

NAMASTE!

   Sanskritçe bir kelime olan yoga kelimesi, sözlük anlamı ile birleştirmek,    bir olmak demek. Benim içinde bu anlamla paralel olarak, bedenimi en ince ayrıntılarına kadar deneyimlemek, çalıştığım, odaklandığım, istediğim kısımlarda güçlenmek, esnemek ve ruhumla zihnimi ve bedenimi aynı hizaya getirme pratiği olarak ifade buluyor.

   Devamı için tıklayınız : https://demetdernek.com/yoga-nedir/

NEDEN ONLINE EĞİTİM ?

Kurumsal eğitimlerim dışında, çalışmalarımın bir kısmını İzmir ofisimde büyük bir bölümünü de online olarak yapıyorum.

Bu sayede Amerika, Kıbrıs, İngiltere, Almanya ve Türkiyenin çeşitli yerlerinden çokça kişiyle buluşuyoruz.

Online yayınların çok önemli avantajı, katılımcıların yayını tekrar izleyebilme imkanlarının olması.
Ayrıca herkesin kendi ortamında rahat bir şekilde, yetişme- gecikme gibi problemler olmadan derse katılması sağlanıyor.
Ödev ve egzersizler için gene kişiler kendilerine uygun zamanda çalışıp çalışmalarını kapalı gruplarda yayınlıyor. Her iki taraf için zamanı efektif anlamda kullanmak açısından önemli oluyor.
YOGA, bu formatta daha önce Türkiyede verilmemişti bu anlamda BİR İLK! İlk Eğitmenlik program 2018 Eylülde başladı ve  Aralıkta BEKLENTİLERİMİZİN ÖTESİNDE MUHTEŞEM BİR YOLCULUKLA tamamlandır. Kolaylık, ulaşabilirlik, zamanı efektif kullanmak açısından müthiş bir programdı. Şimdide yılda 3-4 kez online eğitimleri ermeye devam ediyorum.

Normalde aylar süren eğitimler minimum, 2 haftada bir buluşarak ve 2 tam gün boyunca pratikler yapılıyor. İstediğiniz kadar severek gelin, bir süre sonra zihnin odaklanma yeteceği azalıyor, kişi dinlesede tam kapasite ile algılayamıyor ve yogada bedensel öğrenme yoğun olduğundan bedenler hırpalanıyor.

KİMLER KATILABİLİR?

 Yogayı üç ayrı temelde öğrendiğim.

Eğitimlerden biri jimnastik kökenli bir eğitmen tarafında verildi ve beden ağırlıklı bir programdı, 100 e yakın asana üzerinde çalıştık.

Diğer eğitimimde, fizyoterapist bir yoga eğitmeni eşliğinde daha çok tamamlayıcı tıp niteliğinde, sağlıklı yaş almak için yoga, iyileşmek için yoga, beslenme alışkanlıklarımız, yaşam şeklimiz ve düşünme şeklimizi değiştirmeye yarayacak bilgilerden oluşan bir programdı.

Bir diğer eğitimim de, Gurusu tarafından küçük yaşlarda eğitime alınmış Hintli bir üstadın gerçek bir yoginin yanında geçirdim 20 günlük süreç ve sonrasında birkaç kez daha yanına gittiğim derinleşme programlarında ise meditasyon, özel dansları ve mantarlar ile yoganın ruhsal yanınını deneyimledim.

Bunların yanında birçok ders, workshoplara katıldım. 6 Yıldır aktif olarak ders veriyorum. Birthlight kurumunun hamile ve anne-bebek yogası eğitimleri de katıldığım yoga programları arasında yer alıyor.

Aktardığım bilgiler bedensel, zihinsel ve ruhsal anlamda yogayı algılamanıza yönelik bir program. Kendi pratiğinizde derinleşmek ve/veya başkalarına profesyonelce yogayı aktarmak amacıyla programa kaydolabilirsiniz.

KURSUN İÇERİĞİ NEDİR?

Yoga Felsefesi

Yoga asanaları ( Bedensel Duruşlar)

Mudralar

Nefes Egzersizleri

Konsantrasyon ve Denge çalışmaları

Yogik Beslenme/ Oruçlar

Online/ yüzyüze bireysel ve grup dersleri hazırlamak

*Eğitmenlik yolunda mentorlük, meslek olarak yogada ilerlemek
*Online dersler vermenin ayrıntıları ve teknik bilgileri

BAŞLANGIÇ VE SÜREÇ

Haftada iki gün buluşuyoruz.

Önceki dönem yoga eğitmenlerinden olan asistan eğitmenlerde sizleri program sürecinde takip edecekler.Videolu ders anlatımları, dersleri takip etme düzenleri, diğer katılımcıların derslerine karşı olan ilgileri ve son hafta uygulamalı bir değerlendirme ile sertifka alabilecekler.

Ancak unutmayın bir hocayı hoca yapan aldığı sertifikalar değil, yüreğindeki yoga aşkını yayma becerisi ve onu takip eden öğrencileridir.

DERS GÜN VE SAATLERİ HER HAFTA:

Pazartesi ve Perşembe Akşam Dersleri

11 Hafta + Bonus Çocuk Yogası

EK ÇALIŞMALAR

Kapalı facebook grubu üzerinden katılımcıların videolu anlatımları, ödev paylaşımları.

Sınav: Canlı yayındaki uygulama, nefes ve yoga felsefesi sorularını yanıtlamak.
** Anatomi eğitimi doktor ve yoga eğitmeni Elif hocamız tarafından aktarılacaktır.